sormisuojat

Sormisuojat

Ovien sormisuojaus ennaltaehkäisee tehokkaasti muun muassa lapsien ja vanhuksien sormivammoja, koska se estää työntämästä sormia oven saranapuolen väliin. Sormisuojaukset sopivat paitsi päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin ja muihin julkisiin tiloihin myös koteihin.

Athmerin sormisuojat sopivat lähes kaikkien ovivalmistajien oviin

Athmerin sormisuojavalikoima jakaantuu kahteen pääryhmään. Karmipuolen (oven sisäpuolelle) suojausratkaisu on toteutettu alumiiniprofiililla, jonka sisällä on synteettisestä kankaasta valmistettu rullakangas. Kun ovi avataan, kangas tulee esille ja peittää tehokkaasti oven ja karmin välisen raon. Kun ovi suljetaan kangas rullaantuu takaisin profiilin sisälle.

Oven saranapuolelle (oven ulkopuolelle) asennetaan alumiiniprofiili, joka estää sormen pääsyn ovilehden ja karmin väliin. Alumiiniprofiilit ovat saatavissa kaikissa RAL-sävyissä, jolloin ovilehti, karmi sekä sormisuojaprofiili muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Lisäksi rullakankaassa on useita vakiosävyjä.

Athmerin sormisuojan asentaminen on helppoa ja nopeaa. Laadukas toteutus lisää suojan käyttöikää, jolloin huoltokäyntien määrä on pieni. Suurin osa malleista on läpäissyt 1 000 000 kerran rasitustestin (MPA NRW).  Maksimipituus on 2 500 mm (NR-26 w-proof, NR-30 ja NR-38). Oven aukeamiskyky on täydet 180 astetta. Rullakangas on helppo pitää puhtaana.

Athmerin sormisuojaratkaisuja on saatavana lähes kaikkien ovivalmistajien saranallisiin käyntioviin, heiluri- ja liukuoviin sekä automaattikäyntioviin. Sormisuojauksen voi tehdä myös jälkiasennuksena.

Saranallisiin käyntioviin sormisuojat voidaan asentaa sekä saranapuolen ulkopuolelle että karmipuolen sisäpuolelle.

Karmipuolen sormisuojavaihtoehtoja on neljää eri mallia.

Useimpiin oviin – myös lasioviin – soveltuva sormisuojamalli, NR-25 on läpäissyt rasitustestin, jossa oven avaus- ja sulkemiskertoja on yhteensä 1 000 000.

Sormisuoja NR-26 W-Proof on tarkoitettu ulko-oviin. Se soveltuu Suomen vaativaan ilmastoon. Se toimii -20C – +50C lämpötiloissa. Se sietää erinomaisesti myös vettä, lunta, jäätä, mutaa, likaa ja UV-säteilyä.

Karmipuolen kaksi muuta sormisuojavaihtoehtoa ovat NR-30 ja NR-38. Myös ne soveltuvat useimpiin ovimalleihin. Valikoimassa on runsaasti kangas- ja alumiiniprofiilien värivaihtoehtoja. Tilauksesta kankaaseen saa myös oman räätälöidyn printtikuvion.

Saranapuolen sormisuojissa on yhteensä kuusi eri vaihtoehtoa puu-, teräs- ja alumiinioville.

Heiluri- ja liukuoville tarkoitettu Swing Guard -sormisuojan voi tehdä pinta-asennuksena nopeasti ja helposti tai upotettuna asennuksena.